Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

08.04.2021

Donald Trump-referentie uit musical van Hamilton-brein gehaald voor filmversie

door Vertigo

Hamilton-bedenker Lin-Manuel Miranda heeft onthuld dat de verfilming van zijn Broadway-musical In the Heights in tegenstelling tot het origineel niet naar Donald Trump verwijst.

Het stuk dateert uit 2005 en Trump werd vernoemd tijdens het nummer 96.000, waarin de personages zingen wat ze zouden doen als ze met de loterij 96.000 dollar zouden winnen.

De tekst ging als volgt: ‘I’ll be a businessman richer than Nina’s daddy. Donald Trump and I on the links, and he’s my caddie!‘. Voor latere producties en de verfilming van In the Heights werd de verwijzing naar Trump vervangen door één naar golfer Tiger Woods.

“Toen ik de musical schreef, was Trump gewoon een beroemde, rijke man,” zegt Miranda. “De tijden zijn echter veranderd en nu is hij een zwarte bladzijde in de geschiedenis van de Amerikaanse democratie. Dus hebben we de tekst aangepast.”

In the Heights speelt zich af in Washington Heights, een buurt in New York waar vooral mensen met Dominicaanse roots wonen. Voor scenarist Quiara Alegría Hudes was dat een extra reden om de Trump-referentie te schrappen.

“Donald Trump heeft zoveel schade berokkend aan de gemeenschappen die we met deze film een hart onder de riem willen steken dat een plagerige verwijzing naar zijn naam in de film misplaatst zou zijn,” zegt Hudes, die samen met Miranda de musical schreef.

Bron: EW