Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

27.10.2016

Donald Glover reageert op Star Wars-casting

door Vertigo

Een tijdje geleden raakte officieel bekend dat Community-acteur Donald Glover is gecast is in de Star Wars-spin-off over Han Solo. Hij zal in de Star Wars Story Lando Calrissian spelen, de rol die acteur Billy Dee Williams onsterfelijk maakte.

In The Ellen DeGeneres Show heeft Glover, ook bekend als rapper Childish Gambino, voor het eerst gereageerd op het nieuws. Hij vertelde hoe hij al van kinds af een Star Wars-fan is en zijn vader hem ooit een Lando-actiefiguur cadeau deed.

Donald senior werd door zijn zoon dan ook als eerste werd gebeld met het heugelijke nieuws. De vader regeerde enthousiast, maar op de achtergrond riep Glovers moeder meteen dat hij het personage maar beter niet te verpest “want Billy Dee is heel speciaal voor haar.”

De acteur is natuurlijk zeer vereerd met de casting en kan het naar eigen zeggen maar moeilijk geloven. Toch kwam het nieuws niet echt als een verrassing. Glover had in het verleden al verschillende keren laten merken dat hij in Star Wars wou meespelen.

Met een gelijkaardige tactiek heeft hij ook een rol te pakken gekregen in het op stapel staane Spider-Man: Homecoming. Glover heeft jarenlang openlijk gesolliciteerd om de superheld te mogen spelen, uiteindelijk werd hem een nog onbekend personage aangeboden.

Bron: Entertainment Weekly