Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.09.2019

Doet Gouden Leeuw en controverse Joker box-office-kansen toenemen?

door Vertigo

Voordat hij de Gouden Leeuw won in Venetië, kwam Todd Phillips’ Joker onder vuur te liggen omdat de film te veel zou sympathiseren met de Batman-slechterik.

Volgens actrice Zazie Beetz, te zien als de buurvrouw van de Joker (Joaquin Phoenix), is dat echter niet per se het geval. “De film kan ofwel geïnterpreteerd worden als een empathische blik op mensen die geïsoleerd en door de maatschappij verwaarloosd zijn,” zegt ze, “ofwel als een neutraal portret van mensen met persoonlijkheidsstoornissen.”

Ook Phoenix laat in het midden wat de film precies wil zeggen en hoopt dat het publiek zijn eigen mening zal vormen. “Ik weet wat ik erover denk,” zegt hij, “maar ik wil mijn standpunt niet opdringen.”

Ondertussen wordt voorspeld dat Joker met 100 miljoen dollar zal debuteren aan de Amerikaanse box-office. Eerder werd op 70 tot 75 miljoen gerekend, maar nu zou de film het oktoberrecord van Venom (80,3 miljoen dollar) verbreken.

Mogelijk zet Joker ook één van de tien beste openingsweekends voor een R-rated film neer en doet hij het beter dan de recente superheldenfilms Shazam! (53 miljoen dollar) en Spider-Man: Far From Home (92 miljoen dollar).

Bron: IndieWire, Dark Horizons