Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.06.2021

Doctor Strange-sequel dan toch enger dan de gemiddelde Marvel-blockbuster?

door Vertigo

Doctor Strange in the Multiverse of Madness-scenarist Michael Waldron zei onlangs dat hij en regisseur Sam Raimi hun stempel op de film konden drukken nadat de opnames werden uitgesteld door de coronacrisis.

Nu heeft Waldron een tipje van de sluier opgelicht. “We zijn een iets engere richting kunnen uitgaan omdat Sam daar nu eenmaal heel goed in is,” zegt Waldron die daarmee verwijst naar Raimi’s horrorfilms zoals de Evil Dead-trilogie.

Dat is opvallend, aangezien het eerder leek alsof de oorspronkelijke regisseur Scott Derrickson, die de eerste Doctor Strange-film inblikte, het project de rug toekeerde omdat hij er geen onversneden horrorfilm van mocht maken.

Het project werd namelijk initieel aangekondigd als de eerste MCU-horrorfilm, waarna Marvel-baas Kevin Feige zei dat het eerder een kindvriendelijke film met enge elementen zoals Raiders of the Lost Ark of Poltergeist zou worden.

Hoe dan ook prijst Waldron de manier waarop Derrickson, die dankzij onder meer Sinister eveneens ervaring heeft met horror, zich voor Doctor Strange door het genre liet beïnvloeden.

Doctor Strange is geen horrorfilm, maar hij is een beetje eng,” zegt Waldron. “Het is een van de redenen waarom hij zo goed werkt.”

Bron: /Film