Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

07.11.2016

Doctor Strange overtreft alle box-office-verwachtingen

door Vertigo

Doctor Strange blijft wereldwijd de box-office domineren. Na een knalstart van 86 miljoen dollar op de internationale markt betovert Stephen Strange nu ook Amerika met een openingsweekend van 85 miljoen dollar.

De film doet het daarmee tijdens zijn openingsweekend beter dan andere Marvel-‘startfilms’ Thor, Captain America: The First Avenger en Ant-Man. Straf voor een superheld die niet zo bekend is als zijn tegenhangers.

Benedict Cumberbatch neemt dus een vliegende start als nieuwe posterboy voor Marvel. Hij moet naar verluidt worden wat Robert Downey Jr. de voorbije acht jaar is geweest. We zullen Doctor Strange dus nog veel vaker over het scherm zien vliegen de komende jaren.

Wereldwijd passeerde de box-office-teller van Doctor Strange reeds de 325 miljoen dollar. Vorige week maakte het lokale Disney-kantoor bekend er tijdens het verlengde openingsweekend 64.000 mensen naar de avonturen van de superheld gingen kijken.

Terug naar Amerika: ook de animatiefilm Trolls heeft er een goed weekend opzitten. De film gebaseerd op de populaire speelgoedpoppetjes haalde bijna 46 miljoen binnen. Mel Gibsons Hacksaw Ridge sluit de top 3 af met 15 miljoen dollar. Met het oorlogsdrama hoopt de getroebleerde filmfiguur zijn comeback te maken in Hollywood.

Indiepareltje Moonlight blijft ondanks zijn beperkte verspreiding ook sterk presteren. De lowbudget film over een zwarte jongen die worstelt met zijn seksualiteit speelt momenteel in slechts 86 zalen maar wist toch al voor meer dan 3 miljoen dollar op te brengen.

Bron: Variety