Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

17.01.2019

Dit zijn Samuel L. Jacksons favoriete personages die hij speelde

door Vertigo

Samuel L. Jackson is momenteel te zien als Elijah Price in M. Night Shyamalans Glass. De superschurk maakt echter geen deel uit van de lievelingspersonages uit die hij speelde.

In de talkshow van Jimmy Fallon somde Jackson zijn vijf favorieten op. Nick Fury uit het Marvel Cinematic Universe staat op de vijfde plaats.

Daarna begon Jackson vals te spelen. Hij zette zijn personages uit Quentin Tarantino’s Pulp Fiction, Jackie Brown en Django Unchained alledrie op nummer vier.

Vooral het eerste blijft hem achtervolgen. Fans vragen hem naar eigen zeggen voortdurend of hij weet hoe men een Quarter Pounder with Cheese noemt in Frankrijk.

Daarop antwoordt Jackson net als Jules uit Pulp FictionNo, what?” om te zien hoe goed ze de film kennen. “Ik heb met vier mensen de rest van de scène nagespeeld,” zei hij. “Het is geweldig.”

Op nummer drie plaatste Jackson zijn personage uit de Star Wars-prequels, Mace Windu. “Hij is een Jedi-meester,” zei hij. “Daar kan niks tegenop.”

Tenslotte sloeg hij nummer twee over en riep Mitch Hennessy uit The Long Kiss Goodnight uit tot de winnaar.

Jackson zei dat hij enorm veel plezier had op de set van die film en ook het testpubliek was er weg van. “Bij mijn sterfscène zag ik hen ‘Oh nee!’ opschrijven,” zei hij.

Bron: The Playlist