Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.03.2018

Dit zijn de Oscarkandidaten waar het het vaakst over gaat op Facebook

door Vertigo

Zondagnacht weten we wie de Oscars voor onder meer Beste Film, Beste Acteur en Beste Actrice mee naar huis mag nemen, maar Facebook gaf zijn eigen lijstje winnaars al vrij. De sociale netwerksite berekende immers welke Oscargenomineerde acteurs en films het meest besproken werden door zijn gebruikers.

Onder de Oscargenomineerden voor Beste Film werd The Shape of Water het meest genoemd. Na het liefdesverhaal van Guillermo del Toro volgen Dunkirk en Call Me By Your Name op plaatsen twee en drie.

In de categorie Beste Acteur was de winnaar een grotere verrassing. Denzel Washington wordt voor zijn vertolking in Roman J. Israel, Esq doorgaans niet tot de topfavorieten gerekend, maar ging wel het vaakst over de tong bij Facebookgebruikers. Washington wordt gevolgd door Gary Oldman en Daniel Day-Lewis.

Meryl Streep werd in haar carrière al 21 keer genomineerd voor een Oscar en is ook blijkbaar ook populaire op Facebook. De hoofdrolspeelster uit The Post werd meer besproken dan Margot Robbie en Frances McDormand.

Bron: EW