Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

24.10.2018

Dit project verkoos Dallas Buyers Club-regisseur Jean-Marc Vallée boven Bond 25

door Vertigo

Jean-Marc Vallée (Dallas Buyers Club) stond bovenaan de shortlist om de 25e James Bond-film te regisseren, maar liet verstek gaan om een ander project na te jagen: een biopic over Beatles-frontman John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono.

Daarvoor gaat hij samenwerken met Anthony McCarten, de scenarist van biografische drama’s zoals The Theory of Everything, Darkest Hour en Bohemian Rhapsody. De film wordt geproduceerd door Vallée, McCarten, Ono, Michael De Luca, Josh Bratman en Nathan Ross.

“We zijn allemaal grote Beatles-fans,” zei Ross. “Dit is een droom die uitkomt. John kampte met interne en externe problemen en groeide op in een woelig gezin. Voor hij tragisch aan zijn einde kwam, kreeg ook Yoko heel wat te verduren. Het script is heel ruw en oprecht. In tegenstelling tot veel biopics was er geen inmenging van de nabestaanden.”

“Jean-Marc vertrekt altijd vanuit zjin hart,” zei Bratman. “Dat paste perfect bij een liefdesverhaal over hoe je elegant kan omgaan met ondraaglijke, emotionele pijn en ramspoed kan overwinnen met liefde, vrede en begrip. Het is een heel actuele boodschap.”

Bron: The Playlist