Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.05.2019

Dit advies gaf George Clooney aan Batman-opvolger Ben Affleck

door Vertigo

Jaren voordat Ben Affleck de superheld vertolkte in onder meer Batman v Superman: Dawn of Justice en Justice League was George Clooney te zien als Batman in het verguisde Batman & Robin. Clooney trad op als producent van Afflecks Oscarwinnaar Argo en gaf hem het volgende advies over de rol van Batman: “Niet doen!”

“Ik heb het hem afgeraden,” zei Clooney, “maar ik sprak uit eigen ervaring. Hij heeft het er geweldig van afgebracht.” Clooney nam het in Batman & Robin onder meer op tegen Arnold Schwarzenegger als Mr. Freeze en vertelde welke lessen hij uit de film heeft getrokken.

“Schwarzenegger kreeg volgens mij vijfentwintig miljoen dollar om erin mee te spelen,” zei Clooney. “Dat is ongeveer twintig keer meer dan ik. We werken echter maar één dag samen en ik kreeg alle schuld.”

“In alle eerlijkheid was ik geen goeie Batman en was het geen goeie film,” vervolgde hij, “maar ik heb eruit geleerd dat ik mijn werk anders moest benaderen. Ik was niet zomaar een acteur meer, maar werd verantwoordelijk gehouden voor de film.”

Bron: EW