Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.06.2017

District 9-regisseur verklaart Alien-sequel officieel dood

door Vertigo

Naast de Alien-prequels Prometheus en Alien: Covenant van Ridley Scott, ging District 9-regisseur Neill Blomkamp binnenkort ook een nieuwe film maken over de Xenomorphs. Alien 5 zou verdergaan op de originele franchise, met Sigourney Weaver die opnieuw in de huid kruipt van haar iconische personage Ellen Ripley.

Intussen was het al een tijdje stil rond de plannen van Blomkamp en dat heeft zo zijn redenen. “Ik heb er veel tijd in gestoken, maar gezien de huidige situatie lijkt het me beter om het project te annuleren”, vertelt de regisseur. “Ik doe het vooral uit respect voor Ridley Scott, de regisseur van de allereerste Alien-film en de huidige prequels. Ik wil me niet bemoeien met de wereld die hij gecreëerd heeft. Hij heeft zo’n persoonlijke band met Alien dat ik denk dat ik er beter vanaf blijf.”

Wellicht heeft Blomkamp zich laten beïnvloeden door eerdere uitspraken van Scott. In een interview vertelde die namelijk dat een sequel op de originele franchise geen steek hield. “Ik wou Alien 5 wel producen, maar bij nader inzien leek het alsof ik daarmee in mijn eigen voet schiet”, vertelde hij. “Want kunnen mijn Alien-films en die van Neill wel naast elkaar bestaan? Toen Fox uiteindelijk stopte met het project, heb ik me er ook niet meer mee bemoeid.”

Bron: EW

Lees meer over: