Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.10.2020

Disney voert grootschalige herstructering door met focus op Disney+

door Vertigo

Door de coronacrisis heeft Disney een grootschalige herstructurering doorgevoerd waarbij de nadruk op streamingdiensten als Disney+ komt te liggen.

Studio’s als Lucasfilm, Marvel en Pixar blijven films en series ontwikkelen en produceren, maar de distributie wordt behandeld door de nieuwe en aparte Media and Entertainment Distribution-afdeling.

Met andere woorden gaat Disney er niet zomaar meer van uit dat elke film een bioscooprelease krijgt, maar zoekt de nieuwe afdeling bij elke film naar de beste en meest winstgevende releasestrategie. Zo zou ook een Star Wars-film op Disney+ kunnen belanden.

“Door de creatie van films en series gescheiden te houden van de distributie zullen we effectiever en vlotter kunnen inspelen op wat de consumenten willen en op welke manier ze het willen bekijken,” zegt Disney-CEO Bob Chapek.

“We gaan hen de kans blijven geven om films te bekijken in de bioscoop, maar tegelijkertijd zijn er veel consumenten die liever films willen bekijken thuis,” voegt hij eraan toe.

Bron: Deadline, IndieWire

Lees meer over: