Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.04.2019

Disney trekt abrupt stekker uit grootschalig Fox-project

door Vertigo

Een maand na de overname van 20th Century Fox heeft Disney de stekker uit de peperdure Fox-film Mouse Guard getrokken. Nochtans zouden de opnames van de stripbewerking binnen twee weken van start gaan.

Het project rond een groep muizen die hun soortgenoten beschermen zou 170 miljoen dollar kosten en tot stand komen met behulp van motion capture. Onder meer Andy Serkis en Idris Elba tekenden reeds voor een rol.

Disney gaf geen reden voor hun beslissing, maar mogelijk leunt Mouse Guard te dicht aan bij hun eigen films met computer-gegenereerde dieren The Jungle Book en The Lion King.

Elders wordt gespeculeerd dat Fox enkel nog kleinschaligere films gaat maken, zowel voor het hele gezin als voor een volwassen publiek. James Camerons Avatar-sequels zouden daarop de uitzondering zijn.

Mouse Guard mag in elk geval op zoek naar een nieuwe studio. Voor Fox-films als Kenneth Branaghs Murder on the Orient Express-sequel Death on the Nile en de komedie Free Guy met Ryan Reynolds is het bang afwachten.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: