Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.03.2020

Disney, Netflix en Apple leggen opnames stil wegens coronadreiging, Warner Bros. niet allemaal

door Vertigo

Nadat Disney de bioscoopreleases van Mulan, The New Mutants en Antlers uitstelde heeft de studio nu ook de opnames van al hun live-actionfilms stilgelegd wegens het coronavirus.

Daartoe behoren Guillermo del Toro’s Nightmare Alley, Ridley Scotts The Last Duel, David Lowery’s Peter Pan & Wendy, Dan Mazers Home Alone-reboot en Joe Johnstons Honey, I Shrunk the Kids-sequel Shrunk.

De shoot van Rob Marshalls live-action The Little Mermaid-remake zou binnen negen dagen van start gaan, maar ook die werd tot nader order opgeschort.

“Hoewel niemand op onze sets positief getest heeft op het coronavirus hebben we het huidige klimaat en het welzijn van onze casts en crews indachtig beslist om de opnames van een aantal live-actionfilms op te schorten,” zegt een woordvoerder van Disney. “We houden de situatie in de gaten en hervatten het werk van zodra mogelijk.”

Ook Netflix heeft al zijn film- en tv-producties op Amerikaanse bodem on hold gezet, waaronder de opnames van het vierde seizoen van Stranger Things. Ook voor Apple TV+ en de betaalzender FX worden voorlopig geen series meer ingeblikt.

Daarentegen gaat Warner Bros. door met de shoot van The Batman, de vierde Matrix-film, de tennisbiopic King Richard en het derde deel in de Fantastic Beasts-reeks. De studio legde wel de opnames van zeventig tv-reeksen stil.

Bron: THR, /Film, EW