Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.03.2022

Disney-medewerkers plannen actie na reactie CEO op steun aan homofobe wet

door Vertigo

Disney-medewerkers plannen de komende dagen om het werk neer te leggen. Dit uit protest op de reactie van CEO Bob Chapek na de hetze rond de financiële steun die Het Huis van de Muis heeft verschaft aan politici achter de homofobe ‘Don’t Say Gay’-wet. Die stelt dat kinderen onder de tien niet onderwezen mogen worden over seksuele voorkeur en genderidentiteit.

Na een ontwijkende reactie en enkele dagen van kritiek door aandeelhouders en medewerkers gaf Chapek uiteindelijk toe dat hij de mist was ingegaan. Op verschillende sociale mediakanalen sloeg hij mea culpa, maar dat is niet voldoende voor tal van Disney-medewerkers die tussen 15 en 22 maart een reeks alsmaar grootschaligere protestacties op poten hebben gezet.

De organisatoren vlaten weten dat het topmanagement duidelijk de impact van het wetsontwerp onderschat: ‘Dit gaat verder dan alleen de staat Florida. Dit is een kaakslag voor de wereldwijde LGBTQIA+-gemeenschap. We waarderen de verontschuldiging van Bob Chapek, maar ze is niet voldoende.’

Via de Twitter-account @DisneyWalkout kun je de plannen en de acties volgen.

Bron: IndieWire

Lees meer over: