Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

21.09.2021

Disney herbekijkt standaardcontract voor artiesten na Scarlett Johansson-rechtszaak

door Vertigo

CEO Bob Chapek heeft onthuld dat Disney zijn standaardcontract met artiesten aan het herbekijken is. Mogelijk gaat het om een reactie op de rechtszaak van Scarlett Johansson.

Zij klaagde Disney onlangs aan voor contractbreuk omdat de simultane bioscoop- en streamingrelease van Black Widow haar tientallen miljoen dollar in box-officebonussen zou gekost hebben.

Volgens Chapek is Disneys standaardcontract niet afgestemd op het veranderde filmlandschap, waarin films sneller, rechtstreeks of exclusief op VOD- of streamingplatformen verschijnen. Daar wil de CEO verandering in brengen.

“Momenteel bevinden we ons in een soort tussenfase waarin we onze artiesten correct proberen te behandelen,” voegt Chapek eraan toe. “Dat doen zij volgens mij ook met ons en we zoeken een manier om de kloof te dichten.”

De CEO bekent echter geen schuld in de zaak Johansson. “Artiesten zijn voor ons van het grootste belang en we hebben hen altijd eerlijk vergoed volgens de contracten die ze hebben getekend,” zegt Chapek. “Dat zullen we ook blijven doen.”

Bron: THR