Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.10.2017

Disney-CEO doet emotionele oproep na Las Vegas-tragedie

door Steven Tuffin

Op de Vanity Fair New Establishment Summit heeft Disney-topman Bob Iger van de gelegenheid gebruik gemaakt om te reageren op de schietpartij in Las Vegas afgelopen zondag. Iger vroeg zich af waar de verontwaardiging van het publiek bleef na deze aanslag.

Disney werd zelf zwaar geraakt door het geweld: één werknemer werd gedood, twee anderen raakten gewond. Iger sprak over een zware periode voor het bedrijf en vroeg aan de politici een dialoog over de wapenwetgeving.

Iger wierp ook zijn licht over andere politieke thema’s. De atleten die knielen tijdens het volkslied krijgen zijn steun, al gaf hij mee dat hij zelf liever heeft dat mensen rechtstaan. Jemele Hill, presentatrice bij Disneyzender ESPN Sports Center, kreeg ook steun van Iger. Zij werd niet ontslagen nadat ze Donald Trump een “white supremacist” noemde, onder meer omdat “veel mensen toen verontwaardigd waren.”

Op de vraag of Iger zou deelnemen aan de presidentsverkiezingen na zijn tijd bij Disney, wilde hij niet ingaan. Toen er een licht applaus uit het publiek opsteeg, vatte hij dat op als “lauw” en hij verzekerde de host dat zijn vrouw, die ook in het publiek zat, “zeker niet applaudisseerde”. Iger blijft nog CEO van Disney tot juli 2019.

Bron: THR

Lees meer over: