Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2022

Diane Kruger onthult dat Tarantino haar eerst niet in Inglourious Basterds wilde casten

door Vertigo

Diane Kruger is momenteel te zien in de actiethriller The 355 en heeft teruggeblikt op haar rol als actrice Bridget von Hammersmark in Quentin Tarantino’s Inglourious Basterds. Volgens Kruger wilde Tarantino haar aanvankelijk absoluut niet casten.

“Hij liet iedereen auditie doen, behalve mij,” zegt Kruger in de podcast Reign with Josh Smith. “Hij had een film met me gezien die hij niet goed vond en geloofde dus van in het begin niet in me. De enige reden dat hij me uiteindelijk auditie liet doen was omdat er niemand anders meer over was.”

Kruger had toen meegespeeld in onder meer Troy en National Treasure, maar zegt niet op welke film Tarantino afknapte. “Ik moest op eigen kosten van New York naar Duitsland vliegen voor de auditie omdat hij mijn vlucht niet wilde betalen,” vervolgt ze. “Hij wilde me ook niet in de VS ontmoeten, hoewel hij daar woont.”

“Ik moest allerlei vervelende dingen doen, maar ik dacht bij mezelf: ‘Weet je wat? Fuck hem! Ik ga gewoon auditie doen en bewijzen dat ik de rol aankan. Gelukkig liep alles goed af, maar soms word je oneerlijk behandeld en moet je ervoor zorgen dat je op een andere manier bekeken wordt.”

Volgens Kruger heeft Tarantino ook iets uit de ervaring geleerd. “Soms steek je mensen in hokjes,” zegt ze. “Dat doe ik zelf ook. Je denkt dat je weet wie ze zijn, maar dat blijkt niet te kloppen.”

Bron: IndieWire