Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

25.11.2020

Diane Keaton prijst herwerkte versie The Godfather: Part III

door Vertigo

Francis Ford Coppola’s herwerkte versie van The Godfather: Part III aka Mario Puzo’s The Godfather, Coda: The Death of Michael Corleone is vanaf volgende maand beschikbaar in de Amerikaanse huiskamers en is volgens actrice Diane Keaton de moeite waard.

Keaton vertolkte Kay, de (ex-)vrouw van Michael Corleone in de Godfather-trilogie, en heeft de nieuwe versie van de threequel reeds gezien.

“Het was een van de beste momenten uit mijn leven en een droom die uitkwam,” zegt de actrice. “Ik zag de film in een volledig nieuw licht.”

“Toen ik de bioscoopversie zag, was ik om een of andere reden niet overtuigd,” vervolgt ze. “De film leek het ook niet zo goed te doen en de recensies waren matig. Francis heeft echter het begin en het einde geherstructureerd en het plaatje klopt.”

Keaton voegt eraan toe dat ook Sofia Coppola’s fel bekritiseerde vertolking van Mary Corleone, de dochter van Michael en Kay, beter uit de verf komt.

“Ze toonde hoe de dochter van het hoofd van een misdaadorganisatie zich zou gedragen: onzelfzeker, zwijgzaam en getraumatiseerd,” zegt Keaton. “Ik vond haar fantastisch.”

Bron: The Playlist