Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.06.2018

Deze topacteur overtuigde Jamie Lee Curtis om mee te spelen in de nieuwe Halloween

door Vertigo

In David Gordon Greens Halloween zal Jamie Lee Curtis voor de vijfde maal te zien zijn als Laurie Strode. Curtis speelde het personage reeds in de eerste Halloween van John Carpenter, Halloween IIHalloween H20: 20 Years Later en Halloween: Resurrection. Dertig jaar na het origineel maakt Curtis opnieuw haar opwachting en dat heeft Green aan acteur Jake Gyllenhaal te danken.

Gyllenhaal is het “officieuze petekind” van Curtis en werd door Green uitgestuurd om haar te gaan opzoeken toen ze op vakantie was in de bergen met haar man, acteur Christopher Guest (This is Spinal Tap). Gyllenhaals opdracht was om Curtis te doen luisteren naar Greens idee voor een nieuwe Halloween-film.

De acteur slaagde daarin door zijn rol in Greens Boston, een drama over de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston in 2013, de “beste ervaring van zijn carrière” te noemen. Curtis besloot om Green een kans te geven en de twee konden het meteen met elkaar vinden.

Volgens de actrice werd ze over de streep getrokken door de gelijkenissen tussen Green en Carpenter. “Ze zijn beiden heel rustig en nemen zichzelf niet te serieus,” zei ze. De opnames van de nieuwe Halloween deden haar ook denken aan die van Carpenters origineel.

Beide ervaringen stonden haaks op de shoot van Halloween H20: 20 Years Later, een sequel die Green net zoals alle andere zal negeren in zijn versie. “Ik begon aan H20 met de beste bedoelingen,” zei Curtis. “De film bevatte enkele goeie elementen. Hij praatte over alcoholverslaving en trauma, maar uiteindelijk deed ik het voor het geld.”

Bron: IndieWire