Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.03.2018

Deze rol kostte Harry Potter-slechterik Jason Isaacs bijna zijn carrière

door Vertigo

Jason Isaacs vertolkte de iconische rol van Lucius Malfoy in de Harry Potter-films en is tegenwoordig te zien als Captain Lorca in de televisiereeks Star Trek: Discovery. Nochtans liep het tijdens zijn carrière niet altijd van een leien dakje.

Vooral zijn vertolking van Captain Hook in P.J. Hogans Peter Pan uit 2003 draaide uit op een grote teleurstelling: “Ik dacht dat de film gigantisch zou worden. Men vertelde mij dat hij mijn leven zou veranderen. Ze zeiden zelfs dat ik vanaf nu voorzichtig moest zijn met wie ik mij omringde. Toen de film uitkwam, was hij echter een catastrofale flop. Daardoor kwam ik een tijdje niet meer aan de bak.”

“Het was wel een hele goede les,” relativeert Isaacs. “Je moet je gewoon amuseren en altijd je best blijven doen. Soms wilde ik dat ik beroemder was, want dan heb je als acteur meer vrijheid om je rollen te kiezen. Dan stel ik mij echter de vraag of ik niet beter dankbaar kan zijn voor alles wat ik wel heb. Het is zonde van je tijd om te blijven zeuren.”

Bron: Dark Horizons

 

Lees meer over: