Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.07.2019

Deze rijzende sterren maken kans op hoofdrol Baz Luhrmanns Elvis Presley-biopic

door Vertigo

Moulin Rouge!– en The Great Gatsby-regisseur Baz Luhrmann werkt aan een biopic over Elvis Presley en naar verluidt maken vijf acteurs de kans om de King of Rock and Roll te vertolken.

Het gaat om Aaron Taylor-Johnson, Ansel Elgort, Austin Butler, Harry Styles en Miles Teller. Allen hebben op hun eigen manier al ervaring met muziek. 

Zo gaf Taylor-Johnson gestalte aan John Lennon in de biopic Nowhere Boy.

Elgort scoorde de hoofdrol in Edgar Wrights car chase musical Baby Driver en Steven Spielbergs West Side Story-remake. Daarnaast is hij ook DJ en zanger.

Butler is nu te zien in The Dead Don’t Die en binnenkort in Once Upon a Time in Hollywood en deed in het verleden muzikale gastoptredens in de tv-series iCarly en Are You There, Chelsea? Hij speelt ook viool, piano en gitaar.

Styles is vooral bekend van de boyband One Direction en latere solocarrière. Hij maakte zijn acteerdebuut in Christopher Nolans Dunkirk.

Teller drumde er ten slotte op los in Damien Chazelles Whiplash en demonstreerde in het tv-programma Popcorn with Peter Travers dat hij ook een stukje kan zingen.

Bron: EW