Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

11.07.2019

Deze Avengers verdienden duizelingwekkende bedragen

door Vertigo

Zes Avengers-acteurs hebben de top honderd van best betaalde beroemdheden van het voorbije jaar gehaald. Het gaat om Chris Hemsworth (Thor), Robert Downey Jr. (Iron Man), Bradley Cooper (Rocket Raccoon), Scarlett Johansson (Black Widow), Chris Evans (Captain America) en Paul Rudd (Ant-Man).

Hemsworth scoorde het hoogst met 76,4 miljoen dollar omdat hij zowel in Avengers: Infinity War en Avengers: Endgame speelde als in Men in Black: International. Daarna volgt Downey Jr. met 66 miljoen dollar en Cooper, tevens te zien in A Star Is Born, met 57 miljoen dollar).

Johansson zit hem op de hielen met 56 miljoen dollar en tot slot is het ook nek aan nek tussen Evans en Rudd met respectievelijk 43,5 en 41 miljoen dollar.

De enorme bedragen zijn te verklaren door deals waarbij de acteurs enerzijds een loon van 8 tot 20 miljoen dollar krijgen en anderzijds een percentage van de winst. Zo ontvangt Downey Jr. 8 procent van de Avengers: Endgame-winst. Bij Cooper is het minder, maar ook 1 procent van ruim 700 miljoen dollar is een aardige cent.

Bron: The Playlist