Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2020

Details rechtszaak inspiratiebron J.Lo’s Hustlers-personage onthuld

door Vertigo

Hustlers van regisseuse Lorene Scafaria is gebaseerd op een artikel uit New York Magazine over een aantal voormalige strippers die beursmakelaars en zakenmannen oplichtten.

Eén ervan, Samantha Barbash, is de inspiratiebron voor Jennifer Lopez’ personage Ramona en daagde onlangs de producenten van de film voor het gerecht omdat ze haar beeltenis zouden uitgebuit hebben.

Nu heeft ze onthuld dat de makers van Hustlers haar 6.000 dollar aanboden om aan het project mee te werken. Op het einde van de film zou namelijk een kort interview met Barbash te zien zijn.

“Ze stelden voor om de rechten op haar levensverhaal af te staan, inclusief het boek dat ze erover heeft geschreven, voor een schamele 6.000 dollar,” zegt Barbash’ advocaat Bruno V. Gioffre Jr. “We hebben beleefd geweigerd.”

“Minstens twee andere meisjes die ironisch genoeg niet in de film verschijnen, zijn wel op het voorstel ingegaan. Volgens ons was dat een list van de producenten om Samantha haar rechten te doen afstaan waardoor ze ook geen rechtszaak had kunnen aanspannen.”

“Ik heb handtassen die meer waard zijn dan wat de producenten mij wilden betalen,” voegt Barbash eraan toe. “Ik ben een zakenvrouw en J.lo werkt ook niet gratis. Waarom zou ik dat moeten doen?”

“De film bracht ruim 150 miljoen dollar op aan de globale box-office,” zegt Gioffre Jr. “We willen gewoon dat Samanta eerlijk vergoed wordt voor het gebruik van haar beeltenis en levensverhaal.”

Bron: IndieWire