Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

18.01.2020

Details NBCUniversals streamingdienst onthuld

door Vertigo

NBCUniversal heeft hun streamingdienst Peacock officieel voorgesteld. Dat wordt de toekomstige thuis van Universal-franchises als Fast & Furious, Jurassic Park en Jason Bourne alsook NBC-series als The Office en Downton Abbey.

Peacock zal drie tariefplannen aanbieden. Het eerste, Peacock Free, is gratis en bevat 7.500 uur aan films en series onderbroken door reclame.

Het tweede, Peacock Premium, is gratis voor klanten van internetproviders Comcast, het moederbedrijf van NBCUniversal, en Cox Communications.

Tot slot is er ook een reclamevrij versie van Peacock Premium. Die kost 4,99 dollar voor klanten van Comcast en Cox communications en 9,99 dollar voor anderen. De originele films en series van Peacock zullen enkel voor Premium-gebruikers beschikbaar zijn.

Uiteindelijk is het de bedoeling dat alle films van Universal op Peacock terechtkomen, maar door een oude deal met de tv-zender FX zal dat in het geval van Jordan Peeles Us en David Leitch’ Fast & Furious Presents: Hobbs and Shaw nog zeven jaar duren.

Nieuwe films zullen echter al zes maanden na hun bioscooprelease op Peacock te zien zijn. De streamingdienst wordt op 15 april gelanceerd in de VS, maar enkel voor Comcast-klanten. De rest moet wachten tot 15 juli.

Een internationale uitbreiding staat voorlopig niet op het programma. Comcast en NBCUniversal mikken op dertig tot vijfendertig miljoen actieve Amerikaanse gebruikers tegen 2024.

Bron: Dark Horizons

Lees meer over: