Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

30.09.2021

Denzel Washington lag in de clinch met Grey’s Anatomy-ster Ellen Pompeo tijdens shoot

door Vertigo

Naast films als Antwone Fisher en Fences regisseerde Denzel Washington een aflevering van de ziekenhuisreeks Grey’s Anatomy. Nu heeft hoofdrolspeelster Ellen Pompeo in haar podcast Tell Me onthuld dat ze met Washington in de clinch lag op de set.

Het incident vond plaats tijdens de opnames van een scène waarin een patiënt aan Pompeo’s personage, dokter Meredith Grey, zijn excuses aanbiedt. Pompeo’s tegenspeler sprak heel zacht en keek haar niet in de ogen, wat volgens de actrice niet gepast was door de gemoedstoestand van haar personage.

“Meredith was kwaad omdat ze naar zijn verontschuldigingen moest luisteren,” zegt ze. “Dus riep ik op een gegeven moment: ‘Kijk naar me wanneer je je verontschuldigt. Kijk naar me.’ Dat stond niet in het script en Denzel gaf me een stevige uitbrander. Hij zei: ‘Ik ben de regisseur. Het is niet aan jou om te bepalen wat een ander personage moet doen.'”

“Ik antwoordde: ‘Luister, motherfucker, dit is mijn serie en mijn set. Wie ben jij? Je weet amper waar de toiletten zijn.'” voegt Pompeo eraan toe. “Ik heb heel veel respect voor hem als acteur en regisseur, maar die dag vlogen we elkaar in de haren.”

Uiteindelijk praatte Pompeo het voorval uit met Washingtons vrouw, die erbij was: “Ik zei: ‘Hij heeft tegen me geroepen vandaag en me de wind van voren gegeven. Ik ben kwaad op hem en wil hem niet zien, noch spreken.”

Toch kijkt Pompeo tevreden terug op haar samenwerking met Washington. “We hebben ruziegemaakt, maar acteurs zijn nu eenmaal gepassioneerd en vurig. Daar komen magie en goed acteerwerk vandaan. Het was oprecht een geweldige ervaring.”

Bron: The Playlist