Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

30.11.2021

Denis Villeneuve voorkwam dat Dune en Star Wars: The Rise of Skywalker filmlocaties deelden

door Vertigo

De opnames van Denis Villeneuves Dune vonden plaats in de Wadi Rum-vallei te Jordanië en werden volgens production designer Patrice Vermette bijna verhinderd door de shoot van Star Wars: The Rise of Skywalker.

Vermette vertelt dat hij locaties aan het zoeken was voor Dune toen hij ontdekte dat een ander team hetzelfde aan het doen was. Van zijn vriend Paul Inglis, die als art director aan Villeneuves Blade Runner 2049 werkte en dezelfde functie vervulde voor The Rise of Skywalker, vernam Vermette dat het om de Star Wars-ploeg ging.

Omdat Frank Herberts scifiroman Dune reeds een inspiratiebron was voor Star Wars, wilde Villeneuve voorkomen dat de twee projecten nog meer op elkaar leken. De regisseur en Vermette zaten samen met het Star Wars-team om te bekijken of beide films in Wadi Rum konden gefilmd worden zonder locaties te delen.

“We vertelden dat we niets wilden weten over het verhaal van The Rise of Skywalker, maar beide projecten wilden beschermen en ervoor wilden zorgen dat we niet op dezelfde locaties draaiden,” zegt Vermette. “Dat bleek geen probleem te zijn.”

Bron: IndieWire