Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

16.09.2021

Denis Villeneuve uit kritiek op Marvel-films

door Vertigo

Denis Villeneuve heeft naar aanleiding van Dune stilgestaan bij het huidige blockbusterlandschap en kritiek geuit op Marvel-films. Volgens hem lijken die allemaal op elkaar.

“Alle Marvel-films zijn uit hetzelfde hout gesneden,” zegt Villeneuve in een interview met het Franse tijdschrift Première. “Sommige regisseurs kunnen er hun eigen stempel op drukken, maar het lijkt alsof ze stuk voor stuk in dezelfde fabriek worden gemaakt.”

“Dat doet geen afbreuk aan de films, maar er zit een formule achter,” vervolgt hij. In de Spaanse krant El Mundo gaat Villeneuve nog een stap verder en zegt hij dat teveel Marvel-films klakkeloze kopieën zijn van andere.

“Misschien hebben dat soort films ons een beetje in zombies veranderd,” vervolgt hij. “Er zijn tegenwoordig echter veel grote, dure en waardevolle films. Ik ben niet in staat om pessimistisch te zijn.”

Villeneuve voegt eraan toe dat het perfect mogelijk is om een artistieke blockbuster te maken en noemt de films van Christopher Nolan en Alfonso Cuarón als voorbeeld.

Bron: The Playlist, IndieWire

Lees meer over: