Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

13.07.2020

Denis Villeneuve shockeerde Roger Deakins met bepaald kijkgedrag

door Vertigo

Hoewel hij een voorstander is van de bioscoopervaring, staat Denis Villeneuve open voor het beijjken van films op een kleiner scherm. Zo shockeerde hij ooit Roger Deakins omdat hij Terrence Malicks The Thin Red Line op zijn iPhone had staan.

“Roger was getraumatiseerd,” zegt Villeneuve die met de cameraman samenwerkte aan onder meer Blade Runner 2049. “Hij vond het verschrikkelijk.”

“Ik vond het cool omdat ik de film met me mee kon nemen,” vervolgt hij. “Het is niet hetzelfde, maar ik heb veel films waardoor ik enorm ben beïnvloed op televisie ontdekt, zoals 2001: A Space Odyssey, Blade Runner en de meeste Ingmar Bergman-films.”

Daar kan Deakins hem dan weer in volgen: “Ik hou ervan om een film samen met een publiek in de bioscoop te zien, maar ik vind het belangrijker dat films überhaupt worden gezien.”

“In de toekomst gaan de mensen meer films bekijken op televisie en daar is niets mis mee,” vervolgt hij. “De films die ik mij herinner uit mijn kindertijd heb ik op tv gezien en niet in de bioscoop.”

Bron: IndieWire