Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.07.2020

Denis Villeneuve openhartig over Roger Deakins’ invloed op Dune en toekomst

door Vertigo

Denis Villeneuve werkte samen met Roger Deakins aan Prisoners, Sicario en Blade Runner 2049, maar ging voor Dune in zee met een andere cameraman, namelijk Greg Freiser. Toch zegt Villeneuve dat Dune beïnvloed is door Deakins.

“Wanneer ik met jou samenwerk, leer ik elke dag iets bij over films maken,” zegt Villeneuve in Deakins’ podast. “Zo ben ik momenteel bezig met de visuele effecten van Dune en praat ik over belichting en andere zaken die ik van jou heb geleerd.”

“Ik zeg niet dat je het met al mijn keuzes eens zal zijn, maar ik heb enorm veel opgestoken van samen met jou Blade Runner 2049 te ontwerpen van de storyboards tot het eindresultaat,” vervolgt hij.

Villeneuve heeft Blade Runner 2049 echter nog niet herbekeken. “Ik heb tijd nodig om mijn eigen films te verteren en er vrede mee te nemen,” zegt hij.

“Bij al mijn films komt heel wat vreugde, pijn en woede kijken en daardoor duurt het jaren voor dat ik ze kan herbekijken,” vervolgt hij. “Daar ben ik wat Blade Runner 2049 betreft nog niet klaar voor.”

Verder begint Villeneuve door het maken van twee epische scifilms na elkaar last te krijgen van een burnout. “Het zou gezond zijn om hierna weer iets kleinschaligers zoals Sicario te maken waarbij ik niet al maanden op voorhand over het ontwerp van een auto, portefeuille of geweer moet nadenken,” zegt hij.

Bron: IndieWire