Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

15.10.2020

Denis Villeneuve openhartig over gênante ‘kennismaking’ met Timothée Chalamet

door Vertigo

Voordat hij de hoofdrol scoorde in Dune deed Timothée Chalamet auditie voor een andere Denis Villeneuve-film, namelijk Prisoners. Dat was Villeneuve echter vergeten toen hij met Chalamet samenzat om over Dune te praten.

Villeneuve zei dat hij heel blij was om Chalamet eindelijk te ontmoeten, tot de acteur hem aan zijn Prisoners-auditie herinnerde. “Zijn auditie was heel goed, maar hij was fysiek niet geschikt voor de rol,” zegt Villeneuve. “Hij heeft me wellicht de huid vol gescholden.”

Dune is de eerste blockbuster waarin Chalamet de hoofdrol speelt en volgens Villeneuve moest de acteur zich aanpassen. “Hij moest leren dat hij niet met iedereen bevriend kon raken op de set,” zegt de regisseur.

“Op een set met vijfentwintig mensen kan je bevriend zijn met iedereen, maar op een set met achthonderd mensen wordt dat teveel,” vervolgt hij.

“Om zijn energie te sparen en zich te focussen, moest hij zichzelf toestemming geven om zich af te zonderen in zijn bubbel en ervoor zorgen dat anderen die bubbel respecteerden.”

Chalamet raakte wel goed bevriend met zijn tegenspelers Josh Brolin, Oscar Isaac en Jason Momoa. “Het was alsof zij Timothée’s grote broers waren,” zegt Villeneuve.

“In een bepaalde scène valt Timothée in de armen van Jason en wordt hij opgetild alsof hij een puppy is,” vervolgt hij. “Dat was echt. Ze hielden van elkaar en het was heel mooi om een jongeman te zien beïnvloed worden door mensen die hij bewondert.”

Bron: IndieWire