Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.02.2022

Denis Villeneuve geeft Dune: Part Two-update en onthult focus op schurken

door Vertigo

Denis Villeneuve begint binnenkort aan de opnames van Dune: Part Two en heeft geteased wat de fans van de sequel mogen verwachten.

“We beginnen normaal te draaien tegen het einde van de zomer,” zegt de regisseur. “De designs zijn grotendeels klaar. Het helpt dat ik voor het eerst een sequel op een van mijn eigen films maak. Ik werk samen met dezelfde crew, iedereen weet wat te doen en we weten hoe de film er zal uitzien.”

“De film zal uitdagender zijn dan het origineel, maar we weten waar we mee bezig zijn,” vervolgt hij. “Het scenario is ook af. Ik heb er dus vertrouwen in. Eerlijk gezegd is de grootste onzekere factor momenteel de pandemie.”

Villeneuve voegt eraan toe dat hij dieper op de vijandige Harkonnen-familie zal ingaan, waaronder de Baron (Stellan SkarsgÄrd) en zijn neef Feyd-Rautha.

“Bij elke bewerking moet je gewaagde keuzes maken om het verhaal tot leven te wekken,” zegt de regisseur. “De eerste film was de beste manier om een breed publiek te laten kennismaken met de wereld van Dune. Voor de tweede wil ik meer flexibiliteit en zal het mogelijk zijn om op sommige details in te zoomen.”

Bron: /Film