Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

28.09.2021

Denis Villeneuve draaide Dune-woestijnscènes bewust in extreme hitte

door Vertigo

De woestijnscènes van Dune werden gedraaid in Abu Dhabi, de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten, in juli en augustus, de warmste maanden van het jaar. Dat was een bewuste keuze van regisseur Denis Villeneuve.

“In de zomer is de lucht in de Verenigde Arabische Emiraten grijzer en is er meer nevel,” zegt Robby McAree van Epic Films, het productiehuis waarmee Villeneuve in Abu Dhabi samenwerkte.

“Dat paste perfect bij Denis’ visie voor Dune,” vervolgt McAree, maar voegt eraan toe dat het daardoor een lastige shoot was.

Zo moesten er speciale tenten met airconditioning gemaakt worden om de crewleden en camera’s te beschermen tegen de hitte.

“Het was een logistieke uitdaging, maar we hebben een manier gevonden om de opnames voor iedereen veilig te laten verlopen,” zegt McAree.

“We filmden telkens een paar uur ’s morgens en namen een pauze tijdens de warme uren rond de middag,” vervolgt hij. “Vervolgens werkten we in de late namiddag verder.”

Villeneuve lichtte onlangs zelf zijn keuze voor de Verenigde Arabische Emiraten toe in een filmpje van de Abu Dhabi Film Commission.

Bron: IndieWire

Lees meer over: