Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

20.05.2018

Deadpool 2 zegeviert aan de Amerikaanse box-office

door Vertigo

Deadpool 2 heeft een einde gemaakt aan de heerschappij van Avengers: Infinity War aan de Amerikaanse box-office, maar slaagde er niet in om het openingsweekend van het origineel te overtreffen. De sequel op Ryan Reynolds’ onverwachte hit bracht minder op dan verwacht en bleef achter met 125 miljoen dollar.

Het record van beste debuut voor een R-rated film blijft dus met 132,4 miljoen dollar op naam van Deadpool staan. Nochtans leek het vervolg goed op weg om zijn voorganger te verslaan door op donderdagavond geschiedenis te schrijven met een opbrengst van 18,6 miljoen dollar.

Avengers: Infinity War zakte in zijn vierde week naar de tweede plek met 29 miljoen dollar. Black Panther, het andere Marvel Cinematic Universe-avontuur van dit jaar, kon ter vergelijking nog op 40,8 miljoen dollar rekenen in week vier. De derde Avengers-film zal er dus waarschijnlijk niet in slagen om over Black Panther te springen in de Amerikaanse en internationale toplijsten, maar in beide gevallen op nummer vier eindigen.

De twee andere nieuwkomers deze week waren de romantische komedie Book Club en familiefilm Show Dogs. De eerste, waarin Jane Fonda, Candice Bergen, Diane Keaton en Mary Steenburgen Fifty Shades of Grey lezen, was goed voor de derde plaats en een knappe 12,3 miljoen dollar. De tweede, met Arrested Development-acteur Will Arnett en een pratende hond, stelde teleur met 6 miljoen dollar en de zesde plaats.

In arthouse-kringen was er goed nieuws voor documentaire RBG over het leven van Ruth Bader Ginsberg, een van de rechters van het Amerikaans Hooggerechtshof. De docu veroverde met 1,28 miljoen dollar voor de tweede week op rij een plaatsje in de algemene top tien.

Ook Paul Schraders First Reformed doet het goed. De film over een priester (Ethan Hawke) met een geloofscrisis stak 100.000 dollar op in slechts vier zalen. Stanley Kubricks 2001: A Space Odyssey deed op 50-jarige leeftijd echter nog beter. De heruitgave van de sciencefictionklassieker in 70mm ging in even veel zalen met 187.000 dollar aan de haal.

Volgende week nemen zowel 20th Century Fox’ Deadpool 2 als Disneys Avengers: Infinity War het op tegen Solo: A Star Wars Story. Disney gaat daarmee zichzelf beconcurreren en voor Fox wordt het de ultieme test om te zien of de release van Deadpool 2 tussen twee gigantische franchises wel zo’n goed idee was.

Bron: The Playlist

Lees meer over: