Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

12.01.2018

Deadpool 2 vroeger in de zalen na zoveelste opstappen regisseur andere X-Men-spin-off

door Vertigo

Gore Verbinski heeft ontslag genomen als regisseur van de X-Men-spin-off Gambit. Het is nog niet bekend waarom hij dat deed, maar het betekent al de zoveelste tegenslag voor de superheldenfilm met Channing Tatum. Het project kende nu al drie regisseurs en werd al verschillende malen uitgesteld. Na het R-rated succes van Deadpool en Logan, werd het script bovendien ook nog eens herschreven.

Voorlopig is de release van de film uitgesteld tot juni 2019, maar het valt nog af te wachten of Fox effectief doorgaat met de productie. Door het uitstel is de studio in ieder geval genoodzaakt om enkele andere releases te verschuiven.

Zo wordt de X-Men-horrorfilm The New Mutants van april 2018 naar februari 2019 verschoven, wanneer Gambit normaal gezien in de zalen ging komen. Door die verandering krijgt The New Mutants-regisseur Josh Boone wat meer ademruimte in de postproductie. Bovendien deden andere superheldenfilms die op een ouder publiek mikten, het in die periode al goed aan de box-office.

Daarnaast wordt ook de release van Deadpool 2 verplaatst. De sequel komt in de VS nu uit op 18 mei. Dat is één week voor Disney daar Solo: A Star Wars Story in de zalen brengt.

Bron: The Playlist