Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

15.05.2016

De Wereld Van Theroux

door Ruben Nollet

Als je zoals Louis Theroux al twee decennia de wereld rondreist op zoek naar interessante individuen, dan krijg je een hoop merkwaardig volk voor je camera. 

Thomas Robb, Grand Wizard van de Ku Klux Klan

Theroux begon zijn carrière onder de vleugels van Michael Moore. Als een van de verslaggevers in diens reportageprogramma TV Nation trok hij onder meer naar Harrison, Arkansas om de leider van de ‘afgestofte’ Ku Klux Klan een paar vragen te stellen.

 

Fred Phelps van de Westboro Baptist Church

Het meest gehate gezin van Amerika. Die bijnaam verdienden predikant Fred Phelps en zijn familieleden vanwege de extreem haatdragende meningen die ze voortdurend spuiden. In 2007 ging Theroux bij hen langs. Fred Phelps is intussen wel overleden.

 

11 keer levenslang

Voor de serie Behind Bars ging Theroux langs in allerlei gevangenissen, waaronder de beruchte San Quentin State Prison ten noorden van San Francisco. Daar ontmoette hij onder meer een man die nog een tijd mag brommen: meer dan 500 jaar en 11 keer levenslang.

 

Alan de welgekomen gokker

Tijdens zijn bezoek aan gokhoofdstad Las Vegas maakte Theroux onder meer kennis met Alan, een gokker die zoveel geld verpatst dat het hotel hem drie dagen lang gratis onderbrengt in een immense suite. Alan kan zich duidelijk een uitspattinkje permitteren.

@RubenNollet