Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

03.12.2017

De Porgs zorgen voor verdeeldheid binnen de Star Wars-familie

door Vertigo

De Porgs blijven voor beroering zorgen onder fans en ook de cast en crew van Star Wars: The Last Jedi heeft blijkbaar een uitgesproken mening over de vogelachtige wezens.

Tijdens een bezoek aan Jimmy Kimmel maakte John Boyega duidelijk dat hij de beestjes maar niets vond. “In de Millenium Falcon zaten ze allemaal opgehoopt naast elkaar en waren er ook enkele grotere exemplaren, ik vind ze gewoon echt niet leuk”, grapte de acteur. Zijn collega Oscar Iscaar outte zichzelf dan weer als “pro-porg”.

Ook regisseur Rian Johnson heeft een moeilijke relatie met de Porgs. In een eerdere tweet liet hij al weten dat ze “een nachtmerrie zijn om mee te werken”.

Tijdens een Q&A pochte de filmmaker nochtans vrolijk dat hij er eentje mee naar huis had mogen nemen: “Ik heb een echte Porg gekregen, of toch een gevederde handpop. Die is wel met allerlei hendeltjes verbonden, waardoor ik zijn gezicht kan besturen.”

Live Q&A | Star Wars: The Last Jedi

We're live with the cast of Star Wars: The Last Jedi!

Geplaatst door Star Wars op vrijdag 1 december 2017

Johnson liet eerder vertelde eerder ook al dat de wezentjes niet zo veel verschillen van de werkelijke bewoners van de filmlocatie: “Toen ik aankwam op het eiland Skellig, zag ik dat het eiland vol stond met schattige papegaaien. Ook in het echt zijn er dus vogels op de plaats waar Luke zich teruggetrokken heeft.”

Bron: EWIndieWire