Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

03.04.2018

De Pixar-kortfilm voor Incredibles 2 belooft uiterst uniek te worden

door Vertigo

Voor de Incredibles hun langverwachte terugkeer maken op het witte doek, zullen bioscoopgangers Pixars kortfilm Bao te zien krijgen. De short gaat over een moeder van wie de kinderen allemaal het huis uit zijn, maar een tweede kans krijgt op moederschap als een van haar zelfgemaakte dumplings tot leven komt.

Regisseur Domee Shi is de eerste vrouw die een Pixar-kortfilm van Pixar overziet. Ze baseerde het verhaal op haar eigen moeder: “Ze behandelde mij als een kleine kostbare dumpling en wilde dat ik veilig was, niet te lang wegbleef, en zo verder. De titel heeft ook een dubbele bodem: Bao betekent enerzijds ‘gestoomd broodje’, maar ook ‘schat’.”

Net zoals Coco veel positieve reacties losmaakte bij het Pixar-personeel met Mexicaanse roots, kon Shi op bijval rekenen van collega’s met een Aziatische achtergrond. Ook haar eigen moeder kreeg een rol in de film als creatief adviseur. Ze filmde zichzelf terwijl ze dumplings bakte zodat de Pixar-animatoren de bewegingen van haar handen konden bestuderen en recreëren.

Dan nog bleef het ontwerp van de dumplings een uitdaging. Crewleden die reeds aan Ratatouille hadden gewerkt, waarschuwden voor de moeilijkheden van voedsel ontwerpen. “De varkensvulling was een hele klus,” zegt producent Becky Neimann-Cobb. “We kwamen erachter dat er een hele dunne grens is tussen smakelijk en vies ogen.”

Bron: EW

Lees meer over: