Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

14.09.2019

De Patrick geselecteerd voor vijf internationale filmfestivals

door Vertigo

Naar aanleiding van de screening vandaag op het filmfestival van Oldenburg (11 – 15 september 2019 – Duitsland), maakte Beta Cinema, de sales agent van De Patrick, bekend dat de debuutfilm van Tim Mielants ondertussen geselecteerd werd voor een aantal internationale prestigieuze filmfestivals.

De nieuwe festivalselecties volgen op de succesvolle vertoning van De Patrick voor professionals op het Internationaal Filmfestival van Toronto. Volgende week beleeft De Patrick zijn Amerikaanse première op het Austin Fantastic Film Fest in Texas, die zal bijgewoond worden door Kevin Janssens en Tim Mielants.

Daarnaast hebben ook nog het Noorse Bergen (25 september – 3 oktober 2019), het Spaanse Sitges (3 – 13 oktober 2019) en het Griekse Thessaloniki International Film Festival (31 oktober – 10 november 2019) de film opgenomen in hun officiële competitie.

Thessaloniki International Film Festival is één van de oudste Europese filmfestivals en is dit jaar aan zijn 30ste editie toe. Ook het filmfestival van Sitges is één van de meest gerenommeerde filmfestivals van Spanje en wordt reeds sinds 1967 jaarlijks gehouden in de Spaanse kustplaats Sitges.

Het Bergen International Film Festival (BIFF) vindt sinds 2000 jaarlijks in oktober plaats in Bergen en is het grootste filmfestival van Noorwegen. Zaterdag 14 september gaat De Patrick in première op het Nederlandse Film by the Sea in Vlissingen. Op 26 september komt De Patrick ook uit in de Nederlandse bioscopen.

Na de wereldpremière van De Patrick op het Filmfestival van Karlovy Vary, is de internationale carrière van De Patrick goed gestart met een selectie op enkele belangrijke filmfestivals. Ondertussen blijven ook de bezoekersaantallen langzaam maar zeker stijgen. Binnenkort worden er nog een hele reeks bijkomende internationale selecties aangekondigd.

Lees meer over: