Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

05.04.2019

De Niro over digitale verjongingseffecten in nieuwe Scorsese

door Vertigo

Martin Scorsese’s The Irishman beslaat 30 jaar uit het leven van de gangster Frank Sheeran (Robert De Niro). Om voor elke periode dezelfde acteurs te kunnen gebruiken, gaf de regisseur zowel De Niro als zijn tegenspelers Al Pacino, Joe Pesci en Harvey Keitel een digitale verjongingskuur.

Dergelijke visuele effecten doken reeds op in Marvel-films als Ant-Man and the Wasp en Captain Marvel. Volgens De Niro gaat The Irishman er echter nog een stap verder in. “Ze proberen het er beter dan ooit te doen uitzien,” zei hij, “en wat ik ervan gezien heb, oogt fantastisch.”

De Niro werd al eens digitaal verjongd in de boksfilm Grudge Match uit 2013, maar volgens hem staat de technologie tegenwoordig veel verder. “In Grudge Match zorgde ze voor veel meer hinder,” zei de acteur. “Marty wou niet dat we afgeleid werden en dus werd er subtiel te werk gegaan.”

“De acteurs werden gefilmd door een enorme, driekoppige camera,” voegde producente Jane Rosenthal er aan toe. “Hun haar- en klederdracht was toepasselijk voor die tijd, maar verder werden ze niet gestoord in hun spel.”

Bron: /Film