Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

19.01.2015

De behandeling verkocht aan de VS

door Jimmy Van der Velde

De behandeling, de psychologische thriller van Hans Herbots, is verkocht aan de Verenigde Staten. De film zal er later dit jaar worden uitgebracht door Artsploitation Films.

Eerder deze maand beleefde de thriller zijn Noord-Amerikaanse première op het Internationaal Filmfestival van Palm Springs, waar hij meteen erg goed onthaald werd.

Herbots’ thriller werd eerder ook al verkocht aan Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Ierland en Latijns-Amerika. Onlangs werd er ook een deal gesloten met HBO voor Oost-Europa. Pamela Leu van het in Brussel gevestigde verkoopkantoor Be for Films vertegenwoordigt de film internationaal.

Ook op festivalvlak blijft De behandeling het trouwens goed doen. Na de internationale première op het Wereldfilmfestival van Montréal afgelopen zomer, maakte de film verder zijn opwachting op het Fantastic Film Festival in Austin, Black Nights in Tallinn en het Poolse BlackBear Film Fest. Volgende maand is De behandeling ook te zien tijdens het filmfestival van Glasgow.

Hans Herbots baseerde zich voor de film op de gelijknamige bestseller van de Britse misdaadschrijfster Mo Hayder. Carl Joos adapteerde dat verhaal naar een scenario waarin politie-inspecteur Nick Cafmeyer centraal staat. Sinds zijn negende worstelt hij met de onopgeloste verdwijning van zijn jongere broertje en wanneer een onrustwekkende verdwijningszaak gemeld wordt, neemt Nick de leiding in een adembenemende klopjacht.

De hoofdrollen worden vertolkt door Geert Van Rampelberg, Ina Geerts en Johan Van Assche. Frank Van den Eeden stond in voor de fotografie, Philippe Ravoet monteerde de film. Producent is Peter Bouckaert van Eyeworks.

 

Bron: VAF