Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

13.06.2018

DC gooit roer om met Batman-, Flash- en Joker-makeovers

door Vertigo

Door het recente vertrek van Diane Nelson en Geoff Johns bij DC Entertainment bleef Walter Hamada, voorzitter van DC Films, eenzaam achter om het filmuniversum rond superhelden als Batman, Superman en Wonder Woman terug op gang te brengen. Het laatste wapenfeit van DC Films, Justice League, was namelijk geen klinkend succes.

Sinds zijn aanstelling in januari dit jaar zou Hamada volgens The Hollywood Reporter druk bezig geweest zijn met alle projecten die in ontwikkeling zijn te overlopen. Daarvan zou hij er enkele gesnoeid hebben en andere een duwtje gegeven met aandacht voor zowel bekende als minder bekende superhelden. “Hij is een stal ingewandeld,” zei een insider, “en die probeert hij nu uit te mesten.”

Hamada zou daarbij niet vertrouwen op een comité van schrijvers, maar op de visies van individuele creatievelingen. Matt Reeves is daar een van en zou een eerste versie van zijn The Batman-script hebben ingediend waarin komaf wordt gemaakt met de oudere versie van Bruce Wayne gespeeld door Ben Affleck in Batman v Superman: Dawn of JusticeSuicide Squad en Justice League. In plaats zou een jongere versie van de Dark Knight worden geïntroduceerd.

Ook de Flash-film van scenaristen John Francis Daley en Jonathan Goldstein (Spider-Man: HomecomingGame Night) kreeg een makeover en zou voor een luchtigere toon à la Back to the Future gaan. De film met Justice League-acteur Ezra Miller in de hoofdrol zou in 2019 uit de startblokken moeten schieten.

Bovendien wil Hamada een nieuwe afdeling oprichten die losstaat van het DC-filmuniversum en het label “DC Dark” of “DC Black” moet gaan dragen. Dat zou gelanceerd worden door het Joker-oorsprongsverhaal van The Hangover-regisseur Todd Phillips met Joaquin Phoenix en niet Jared Leto (Suicide Squad) als het titelpersonage. De film zou zich laten inspireren door gangsterfilms uit de jaren tachtig en een kleiner budget van 55 miljoen dollar hebben.

Bron: /Film