Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

14.03.2020

David Harbour noemt zijn Black Widow-personage het beste uit het MCU

door Vertigo

In Black Widow vertolkt David Harbour het personage Alexei Shostakov aka Red Guardian, de Russische versie van Captain America. Volgens Harbour is hij het beste personage uit het Marvel Cinematic Universe.

“Ik ben misschien bevooroordeeld,” zegt hij. “Bovendien is Alexei een narcist. Het is dus heel gepast dat ik hem speel en er zo over denk.”

“Het is in elk geval een heel gelaagd personage,” vervolgt hij. “Enerzijds is hij een klassieke stoere superheld, anderzijds voelt hij de drang om geliefd te zijn en als grappig en belangrijk aanzien te worden. Dat is hij echter niet.”

Hoewel Harbour er met Hellboy al één negatieve superheldenervaring heeft opzitten, stond hij te springen om het MCU te vervoegen. “Ik zou ook een slechte rol in een middelmatige film aanvaard hebben, maar het script en de rol zijn heel goed,” zegt hij.

Alexei ging in het verleden samen met Melina Vostokoff (Rachel Weisz), Natasha Romanoff (Scarlett Johansson) en Yelena Belova (Florence Pugh) undercover als een gezin.

Harbour zegt dat de film daarom bijna als een indie-tragikomedie over een gezin aanvoelt dankzij de intieme stijl van regisseuse Cate Shortland en een aantal scènes waarin alle familieleden samen ongemakkelijk aan tafel zitten.

Verder bevat de film volgens Harbour ook voldoende actiescènes en blockbusterwaardige stunts. Daar is hij echter persoonlijk geen fan van.

“Het was verschrikkelijk,” zei hij. “Ik werd voortdurend in elkaar geslagen. Iedereen die zegt dat ze graag stunts doen, kraamt onzin uit en moet ermee stoppen.”

Tot slot heeft ook Harbours rol in het vierde seizoen van Stranger Things een link met Rusland. In de trailer is namelijk te zien hoe zijn personage Hopper gevangen wordt genomen door Russen.

“Dat is een heel verrassend en vervelend toeval en ik wil het hele internet mijn verontschuldigingen aanbieden,” zegt Harbour. “Ik kan je beloven dat er niets achterzit. Er is geen crossover tussen Stranger Things en het MCU.”

“Ik zie er in beide projecten volledig anders uit,” zegt hij. “In Black Widow weeg ik 122 kilo en heb ik een baard en dik lang haar en in Stranger Things weeg ik 90 kilo en heb ik geen haar.”

Bron: EW