Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

18.11.2020

David Fincher doet originele Mank-plannen uit de doeken

door Vertigo

David Fincher probeerde zijn nieuwe film Mank reeds in de jaren negentig te maken en had Kevin Spacey op het oog voor de hoofdrol van Citizen Kane-scenarist Herman J. Mankiewicz.

Voor actrice Marion Davies, de vrouw van Citizen Kane-inspiratiebron William Randolph Hearst, had Fincher dan weer Jodie Foster in gedachten. De studio Polygram zag het echter niet zitten dat Fincher in zwart-wit ging filmen en trok de stekker uit de film.

“We hadden de film in kleur moeten draaien en achteraf moeten bewerken tot een zwart-witversie,” zegt Fincher. “Het project viel volledig in het water.”

Uiteindelijk blies Netflix Mank nieuw leven in met Gary Oldman als Mankiewicz en Amanda Seyfried als Davies. Fincher voelt zich alvast helemaal thuis bij de streamingdienst.

“Ik heb nog nooit zo graag voor iemand gewerkt,” zegt hij. “Het is een platform dat alles aanvaardt, van donkere sinistere Duitse films tot bizarre Israëlische spionagereeksen.”

“Ik weet dat ik niet gemakkelijk ben om mee samen te werken, maar Netflix is net op zoek mensen die zelfstandig kunnen werken en andere, grensverleggende en uitdagende dingen willen proberen,” vervolgt hij.

Bron: The Playlist

Lees meer over: