Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

11.05.2021

Dave Bautista noemt Marvels Drax-aanpak gemiste kans

door Vertigo

-Dave Bautista speelde Drax the Destroyer in twee Guardians of the Galaxy– en twee Avengers-films en is teleurgesteld over de manier waarop Marvel het personage heeft aangepakt.

“Die rol heeft mijn leven veranderd en zal me altijd na aan het hart liggen,” zegt Bautista, die opnieuw zal te zien zijn in Thor: Love and Thunder en Guardians of the Galaxy Vol. 3. “Na vier films wil ik echter dat Marvel meer in Drax had geïnvesteerd.”

“Volgens mij valt er meer mee te doen,” vervolgt hij. “Hij heeft een heel interessante achtergrond. Ik neem Marvel niets kwalijk, maar wat Drax betreft, zijn ze de mist ingegaan.”

Bautista denkt dat hij andere facetten van Drax had kunnen tonen, zowel op emotioneel als fysiek vlak. “Drax ziet er namelijk stoer en angstaanjagend uit, maar wordt meer in elkaar geslagen dan om het even welk andere Marvel-personage,” zegt de acteur.

“Marvel heeft het ‘Destroyer’-gedeelte van Drax’ naam laten vallen,” vervolgt hij. “De mensen waren zo verzot op zijn komische kant dat Marvel daar tot vervelens toe op is blijven inzetten.”

“We hebben een kans om Drax verder uit te diepen laten liggen en ik denk niet dat we er nog een zullen krijgen. Ik kijk er hoe dan ook naar uit om mijn Marvel-avontuur tot een goed einde te brengen.”

Bron: IndieWire

Lees meer over: