Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.11.2016

Darren Aronofsky produceert Amerikaans debuut Krigen-regisseur

door Vertigo

De Deense regisseur Tobias Lindholm is na eerdere successen in zijn thuisland met Kapringen en Krigen klaar voor zijn eerste Engelstalige film The Good Nurse. De thriller wordt geproduceerd door Darren Aronofsky voor studio Lionsgate.

The Good Nurse vertelt het waargebeurde verhaal van Charlie Cullen, een verpleger die een van de efficiëntste seriemoordenaars uit de geschiedenis was. Als verpleger had Cullen dagelijks toegang tot honderden patiënten en is zo verantwoordelijk voor minstens 300 moorden in negen ziekenhuizen in de Pennsylvania en New Jersey. De psychopaat kon 16 jaar lang ongestoord te werk gaan, maar werd uiteindelijk na een lange speurtocht ingerekend door twee koppige rechercheurs dankzij de hulp van een collega.

Er zijn nog geen acteurs verbonden aan de film, maar blijkbaar is het wel een gegeerd project. Lindholm is dan ook een gewaardeerd regisseur en scenarist. Hij kreeg een Oscarnominatie voor Krigen, schreef de scenario’s voor Thomas Vinterbergs Submarino en Jagten en hij werkte mee aan de politieke topreeks Borgen.  

Bron: Deadline