Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

16.10.2020

Darren Aronofsky onthult welke acteurs pasten voor Requiem for a Dream

door Vertigo

Voor Jared Leto en Marlon Wayans werden gecast als heroïneverslaafden in Requiem for a Dream hadden regisseur Darren Aronofsky en producent Eric Watson een aantal andere acteurs op het oog.

“Aanvankelijk was ik helemaal niet vertrouwd met Jareds werk,” zegt Aronofsky. “Ik heb eerst de populairste acteurs van het moment benaderd, maar ze hebben allemaal nee gezegd.” Watson voegt eraan toe dat onder meer Tobey Maguire paste voor de rol.

Wat Wayans rol betreft, ging Aronofsky oorspronkelijk aankloppen bij Dave Chappelle. “Aangezien veel vrienden van mij actief waren in de stand-upcomedywereld had ik hem aan het werk gezien,” zegt Aronofsky. “Ik vond hem geweldig.”

“Hoewel ik hem heb gesmeekt, was hij toen niet echt geïnteresseerd in acteren en heeft hij geweigerd,” vervolgt hij. “Ik heb altijd het gevoel gehad dat een comedian het geweldig had gedaan.”

“Verschillende acteurs hadden Marlons rol kunnen invullen, maar hij toonde enorm veel toewijding. Ik denk dat hij drie dagen lang geen douche heeft genomen.”

Bron: The Playlist