Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

10.07.2020

Danny McBride en David Gordon Green teasen Halloween Kills

door Vertigo

Onlangs verscheen een eerste teaser van David Gordon Greens Halloween Kills waarin te zien is dat de sequel onmiddellijk de draad oppikt van Halloween. “Het verhaal speelt zich af tijdens dezelfde nacht,” zegt coscenarist Danny McBride.

Hij voegt eraan toe dat er in Halloween Kills heel wat personages uit John Carpenters originele Halloween-film worden herenigd. “Ze proberen samen voor eens en voor altijd af te rekenen met Michael Myers,” zegt McBride.

“De eerste film ging over Laurie Strodes leven in isolatie en haar pogingen om wraak te nemen op Michael,” voegt Green eraan toe. “Deze film gaat meer over een gemeenschap die ten prooi valt aan chaos en over hoe angst zich als een virus verspreidt.”

Laurie wordt opnieuw vertolkt door Jamie Lee Curtis en Green was zodanig onder de indruk van Curtis’ vertolking in Halloween dat hij haar meer te doen wou geven in de sequel.

“We wisten vooraf niet wat we van Jamie Lee Curtis konden verwachten, maar we hebben ontdekt dat ze als Laurie tot alles in staat is,” zegt Green. “Daardoor zijn we anders gaan nadenken over de sequel. Het was heel leuk om zonder beperkingen te schrijven over wat Laurie allemaal kan doen.”

Bron: Dark Horizons