Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

06.06.2021

Danny Elfman vertelt hilarisch verhaal over componeren Batman-score in vliegtuigtoilet

door Vertigo

Componist Danny Elfman heeft in de podcast van acteur en stand-upcomedian Marc Maron onthuld dat hij zijn score voor Tim Burtons Batman deels componeerde op een vliegtuigtoilet, tot ontsteltenis van de stewards.

Elfman bezocht de set van de film in Londen om inspiratie op te doen en kreeg op de terugvlucht naar Los Angeles ideeën voor de muziek. “Dat kwam heel ongelegen,” zegt de componist.

“Ik vroeg me af wat ik moest doen en was bang dat ik al mijn ideeën zou vergeten omdat ik een fucking Beatles-nummer zou horen van zodra ik landde,” vervolgt hij.

Elfman had gelukkig altijd een taperecorder bij. “Ik begon heen en weer naar de wc te lopen om melodiën te neuriën en op te nemen,” zegt hij. “Dat kon ik namelijk niet doen terwijl er iemand naast me zat.”

Op een gegeven moment kwam de componist uit het toilet en werd hij begroet door een steward. Die wilde weten of alles oké was met Elfman en geloofde hem niet toen hij zei dat hij niets in zijn schild voerde.

“Tien minuten later kwam ik weer uit de wc en stonden er drie stewards me op te wachten,” zegt de componist. “Ze vroegen zich wellicht af wat ik constant in het toilet ging doen en moeten gedacht hebben dat het onmogelijk was om zo vaak drugs te nemen.”

Bron: THR

Lees meer over: