Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

09.06.2020

Daniel Radcliffe reageert op transfobe uitspraken J.K. Rowling

door Vertigo

Daniel Radcliffe heeft gereageerd op de transfobe opmerkingen van Harry Potter-schrijfster J.K. Rowling. Zij insinueerde onlangs dat transgendervrouwen geen echte vrouwen zijn en hamerde op het belang van het biologische geslacht.

“Transgendervrouwen zijn vrouwen,” schrijft Radcliffe in een essay voor The Trevor Project, een organisatie die zich inzet voor de LGBTQ-gemeenschap.

“Elke statement dat het tegendeel beweert, wist de identiteit en waardigheid van transgenders uit en gaat in tegen elk advies van professionele medische verenigingen die veel meer over dit onderwerp weten dan zowel Jo als ik.”

De acteur haalde een onderzoek van The Trevor Project aan, waaruit blijkt dat achtenzeventig procent van transeksuele of non-binaire jongeren het slachtoffer zijn geworden van discriminatie.

“Het is duidelijk dat we meer moeten doen om hen te steunen,” schrijft Radcliffe. “We moeten hun identiteit niet afnemen en geen verder leed veroorzaken.”

Hij voegt eraan toe dat hij geen ruzie heeft met Rowling en hoopt dat de Harry Potter-boeken nu geen slechte reputatie krijgen. “Als je er iets in hebt gelezen waar je je in kunt vinden en dat je heeft geholpen, dan is dat tussen jou en het boek,” schrijft Radcliffe.

Lees het volledige essay hier.

Bron: THR