Vertigo

Een duizelingwekkende dosis cinema

Vertigo

02.10.2021

Daniel Craig onthult favoriete James Bond-film, -auto en meer

door Vertigo

Daniel Craig heeft in een interview met het mannenblad GQ teruggeblikt op de James Bond-franchise, waarvan hij met No Time to Die afscheid neemt. Zo onthult hij welke film in de reeks zijn favoriet is.

Goldfinger, denk ik,” zegt hij. “Ik hou van Dr. No, maar in Goldfinger wordt Sean Connery min of meer de James Bond die we allemaal kennen en graag zien.”

Craig staat ook stil bij zijn eigen films in de reeks en noemt de Aston Martin DB5 uit onder meer Skyfall en No Time to Die de beste auto waar hij als James Bond mee heeft gereden.

“Het is een van de mooiste auto’s ooit,” zegt Craig. “Ik heb met de Aston Martin DBS en wagens van andere merken gereden en hoewel je daar minder vaak pech mee hebt, steekt de DB5 er bovenuit.”

Verder haalt Craig herinneringen op aan twee scènes uit Casino Royale: de achtervolging op de hijskraan in het begin en de climax in het zinkende Venetiaanse huis. De eerste was Craigs uitdagendste Bond-scène omdat hij hoogtevrees heeft en de tweede is zijn favoriete stunt omdat hij zo spectaculair was.

Bron: ScreenRant, ScreenRant, ScreenRant, ScreenRant

Lees meer over: